quiz 21- gk cremetoriums of famous leaders

Greetings!!

What we have today is the sacrifice and determination of our great leaders. Their crematoriums are named to commemorate their services.

Please click the button below to start the quiz. You can also attempt it in pen-paper mode and check your score with the key appended at the end.

This quiz is contributed by Smt Geetha Pradana, M.Sc., M.L.I.Sc.

Advertisements

QUIZ 21 GK- CREMETORIUMS OF FAMOUS PERSONS

The following are the Crematoriums of famous personalities of India. Identify the correct answer from the choices given.

  1. Raj Ghat:
    a. Mahatma Gandhi
    b. Rajiv Gandhi
    c. Indira Gandhi
    d. Morarji Desai
  2. Vijay Ghat:
    a. Lal Bahadur Shastri
    b. Jagjeevan Ram
    c. DR Rajendra Prasad
    d. J Nehru
    3.Mahaprayan Ghat:
    a. Lal Bahadur Shastri
    b. Jagjeevan Ram
    c. DR Rajendra Prasad
    d. J Nehru
    4.Kisan Ghat:
    a. Jagjeevan Ram
    b. DR Rajendra Prasad
    c. J Nehru
    d. Choudhury Charan Singh
    1. Veer Bhoomi:
      a. Subhash Chandra Bose
      b. Rajiv Gandhi
      c. Indira Gandhi
      d. Morarji Desai
    2. Karma Bhoomi:
      a. Dr Shankar Dayal Sharma
      b. Dr Rajendra Prasad
      c. Indira Gandhi
      d. Morarji Desai
      7.Samata Sthal:
      a. Jagjeevan Ram
      b. DR Rajendra Prasad
      c. J Nehru
      d. Choudhury Charan Singh
      8.Abhay Ghat:
      a. Dr Shankar Dayal Sharma
      b. Dr Rajendra Prasad
      c. Indira Gandhi
      d. Morarji Desai 9.Shakti Sthal:
      a. Subhash Chandra Bose
      b. Rajiv Gandhi
      c. Indira Gandhi
      d. Morarji Desai
      10.Uday Bhoomi:
      a. Subhash Chandra Bose
      b. K.R.Narayanan
      c. Gyani Jail Singh
      d. Charan Singh
Advertisements
  • Answer key : 1. a 2.a 3.c 4.d 5.b 6.a 7.c 8.d 9.c 10.b

Rating: 1 out of 5.

Leave a Reply

You cannot copy content of this page

%d bloggers like this: